SOPTÍKŮV HOŘÍCÍ HERMELÍN
Ingredience:
1 hermelín
pepř
pálivá paprika
Thajská chilli omáčka na kuře THAI PRIDE - k dostání v Kauflandu
Chilli hot omáčka pálivá - k dostání v Kauflandu
3 stroužky česneku
6-10 oliv s česnekem či papričkou uvnitř
mleté vlašské ořechy
3 vařené mandle či půlky vlašáků
čtvrtky nakládaných okurek
kapie s sladkokyselém nálevu
pečivo
pivo !!
Technologický postup přípravy držkopalu...
Hermelín rozkrojíme na 6 trojúhelníčků nožem a trojuhelníky rozprostřeme dokola na talířek a uprostřed necháme prostor. Na talířek pokapeme do kruhů thajskou omáčku a trojúhelníčky hermelína klademe dokola špičkami doprostřed, popepříme, posypeme pálivou paprikou a mletými jádry vlašských ořechů.
Pak vezmeme Thajskou chilli omáčku na kuře /Thai pride/ a přes hermelíny pokroužíme a polijeme a doprostřed kápneme více. Dále pokapeme pálovou chilli omáčkou Chilli sauce HOT /též Kauf/.
Dále vezme dva až tři stroužky česneku a v drtičce je rozstříkneme přes trojúhelníčky. Zelenými olivami s papričkou či česnekem ozdobíme kousky hermelína a propíchneme kordem či párátkem. Doprostřed hodíme kousky ořechů či mandle a olivu. Dozdobíme čtvrtkami nakládaných okurek popř. řezy kapie.
Podáváme každopádně s řádně vychlazeným pivem libovolné značky a čerstvým nejlépe celozrnným pečivem.
Dobrou chuť a ať Vám nechytne chalupa Vám přeje Soptík.