SOPTÍKŮV  HOŘÍCÍ  HERMELÍN

 Ingredience:

 1 hermelín

pepř

pálivá paprika

Thajská chilli omáčka na kuře THAI PRIDE - k dostání v Kauflandu

Chilli hot omáčka pálivá -  k dostání v Kauflandu

3 stroužky česneku

6-10 oliv  s česnekem či papričkou uvnitř

soptík.jpg (normální)

 mleté vlašské ořechy

3 vařené mandle či půlky vlašáků

čtvrtky nakládaných okurek

kapie s sladkokyselém nálevu

pečivo

pivo !!

Technologický postup přípravy držkopalu... 

Hermelín rozkrojíme na 6 trojúhelníčků  nožem a trojuhelníky rozprostřeme dokola na talířek a uprostřed necháme prostor. Na talířek pokapeme do kruhů thajskou omáčku a trojúhelníčky hermelína klademe dokola  špičkami doprostřed, popepříme, posypeme pálivou paprikou a mletými jádry vlašských ořechů.

 Pak vezmeme Thajskou chilli omáčku na kuře /Thai pride/ a přes hermelíny pokroužíme a polijeme a doprostřed kápneme více. Dále pokapeme pálovou chilli omáčkou  Chilli sauce HOT /též Kauf/.

Dále vezme dva až tři stroužky česneku a v drtičce je rozstříkneme přes trojúhelníčky. Zelenými olivami s papričkou či česnekem ozdobíme kousky hermelína a propíchneme kordem či párátkem. Doprostřed hodíme kousky ořechů či mandle a olivu. Dozdobíme čtvrtkami nakládaných okurek popř. řezy kapie.

 Podáváme každopádně s řádně vychlazeným pivem libovolné značky a čerstvým nejlépe celozrnným pečivem.

Dobrou chuť a ať Vám nechytne chalupa Vám přeje Soptík.