Soptíkovy pikantní koule:

2 trojúhelníčky taveného sýra,kousek  Nivy, 1 hermelín, 2 sýry Lučina, 1 lžíce másla (Ramy, Flory), 1 lžíce bílého jogurtu, 1 malá cibule, 2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 lžíce celého pepře, chilli omáčka.

 

 Resize of P2126152.JPG (normální)

Hermelín nastrouháme, nivu a sýry rozetřeme společně s máslem a jogurtem. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, pepř, chilli omáčku a mleté ořechy. Podle chuti osolíme. Dáme trochu vychladit do lednice.

Vychlazenou sýrovou směs vytvarujeme do malých kuliček cca 2 cm a obalujeme buď v pepři, který rozdrtíme nahrubo (nebo použijeme pepř jako koření na steaky), nebo ve směsi chilli, sladké či pálivé papriky a pepř nebo v provensálském koření. Další možnost je obalit si koule v drcených mletých oříščích nebo v čerstvě nasekaných bylinkách či v hrubě drceném česnekovém pepři. Soptíkovy koule tak dostanou různou barvu. 

Na vršek dáme olivu či kousek papričky-kapie a propíchneme párátkem nebo mečíkem.

Podáváme s tmavým chlebem, zdobíme plátky rajčat a listy hlávkového salátu.

Dobře vychlazené pivo na hašení žízně v případě trojobalu v chilli nutností! Soptík.