Soptíkova sýrová ohnivá směs aneb jak rozervat sklenice.


Nakládaný hermelín, romadůr a olomoucké tvarůžky v jednom

porce vyjde na   2 sklenice 850 g od okurek /cca 1,5 l/

 

8 Romadúrů

4 hermelíny /camemberty, pepy a pod./

8 balení olomouckých tvarůžků  AW

1 olivový olej

2 piva

2 olivy bez pecek zelené

1 malé nakládané okurky

1 kg  cibule,

2 lžičky sladké papriky,

2 lžičky pálivé papriky,

2 lžičky mletého pepře,

1 balení bobkový list

chilli  tekuté či jakékoliv

špetka bílého pepře

2x5 kuliček nového koření

2x10 kuliček pepře

provensálské koření

bazalka drcená

česnek

2 x nakládané cibulky

podle chuti chilli papričky a beraní rohy


Romadúry nakrájíme na plátky, hermelíny rozkrojíme na 8-10 kousků. Rozložíme kolečka olomouckých tvarůžků, vše posypeme paprikou pepřem, bílým pepřem a vkládáme do sklenice.

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a koření, prokládáme olivami, malými nakládanými okurkami, lisovaným česnekem, celými nakládanými cibulkami, bazalkou. Poté zalijte pivem s olivovým olejem navrch dáme bobkový list, posypeme bazalkou přidáme tekuté chilli chilli papričku a uzavřeme.  Možno doplnit dle chuti i beraními rohy, kapiemi apod.

Pozor, objem se zvětší, nechejte proto ve sklenici pod víčkem vůli. Je to bomba. Sklenice několikrát otočíme aby se koření olej a pivko řádně promíchalo  a necháme uležet 3 až 4 dny v chladu.

Narazíme sud piva a v klidu se posadíme.

Podáváme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným nejlépe točeným pivem a samozřejmě partou dobrých kamarádů.

 

Dobrou chuť !   Soptík.

Přidat komentář


Zvýrazněné položky jsou povinné.