Soptíkova sýrová ohnivá směs aneb jak rozervat sklenice.
Nakládaný hermelín, romadůr a olomoucké tvarůžky v jednom
porce vyjde na 2 sklenice 850 g od okurek /cca 1,5 l/
8 Romadúrů
4 hermelíny /camemberty, pepy a pod./
8 balení olomouckých tvarůžků AW
1 olivový olej
2 piva
2 olivy bez pecek zelené
1 malé nakládané okurky
1 kg cibule,
2 lžičky sladké papriky,
2 lžičky pálivé papriky,
2 lžičky mletého pepře,
1 balení bobkový list
chilli tekuté či jakékoliv
špetka bílého pepře
2x5 kuliček nového koření
2x10 kuliček pepře
provensálské koření
bazalka drcená
česnek
2 x nakládané cibulky
podle chuti chilli papričky a beraní rohy
Romadúry nakrájíme na plátky, hermelíny rozkrojíme na 8-10 kousků. Rozložíme kolečka olomouckých tvarůžků, vše posypeme paprikou pepřem, bílým pepřem a vkládáme do sklenice.
Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a koření, prokládáme olivami, malými nakládanými okurkami, lisovaným česnekem, celými nakládanými cibulkami, bazalkou. Poté zalijte pivem s olivovým olejem navrch dáme bobkový list, posypeme bazalkou přidáme tekuté chilli chilli papričku a uzavřeme. Možno doplnit dle chuti i beraními rohy, kapiemi apod.
Pozor, objem se zvětší, nechejte proto ve sklenici pod víčkem vůli. Je to bomba. Sklenice několikrát otočíme aby se koření olej a pivko řádně promíchalo a necháme uležet 3 až 4 dny v chladu.
Narazíme sud piva a v klidu se posadíme.
Podáváme s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným nejlépe točeným pivem a samozřejmě partou dobrých kamarádů.